zaterdag 13 februari 2016

Nat weer + wind + temperaturen net boven nul =

Jawel hoor ook hier is de griep beland :-(
Ik heb ook zo'n hekel aan dit weer type geef mij dan maar min vier en sneeuw.
Al dat vocht in de lucht is waardeloos.

Ondertussen ben ik weer beter maar vorige week naar mijn werk gefietst om na een uurtje toch maar te besluiten maar weer terug te fietsen.... tja ik dacht eerst een slechte start te hebben maar het was de naderende griep....grrr... na een aantal dagen in bed te hebben gelegen kwam ik er toch maar uit nadat het lichaam zich weer begon te herstellen. Het betrof een hardnekkige van de keer maar goed voor alle andere slachtoffers van de griep beterschap :-)

maandag 1 februari 2016

2053 km Bescherming tegen wind en regen.

Tja februari is begonnen en de teller staat nu net even boven de 2050 kilometer.
En wat kunnen we zeggen over de afgelopen tijd....het stond en staat momenteel vooral in het teken van wind en regen. Ik ben er ondertussen wel achter dat ik moet opletten hier aan de kust. Als de wind stormachtig wordt  het tijd om wat ballast naast me te plaatsen. Deze heb ik momenteel in de vorm van 8 liter water. Dit is bij wind dan ook goed te merken... tja ieder voordeel heeft zijn nadeel zeg maar.
Hier aan de kust kunnen de windvlagen dan erg vervelend worden als ik naar mijn werk koers zet.
Als ik een beetje tussen de treinwagons of struikgewas rijd gaat het prima maar ik heb een paar open stukken waar ik de wind van zij krijg. Vandaag gaven ze weer waarschuwingen voor wind af net als later deze week. Gelukkig ben ik nog een paar dagen vrij.
Ook ben ik doende geweest met het afplakken van waterdoorgangen zoals onder het vizier en aan de zijkanten waar origineel een open gat valt. Jens heeft me maanden terug al eens geadviseerd hier een randje tape op te zetten en jawel ik heb wat gevonden in de zelfde kleur zodat het niet op valt.

met de oliebollentocht heb ik naar de Milan SL van een collega Milan rijder gekeken welke een ruitenwisser gemonteerd had. Ik zat hier later nog aan terug te denken en dacht het toch eens te proberen.
het principe kwam ik op YouTube tegen:
  En dacht dat moet ik toch eens proberen.
Even zonder foto's maar ik laat wel weten of het werkt in de praktijk.
Van de week blijft het immer toch nog wel herfstweer.