zaterdag 25 juni 2016

Achter de hrieze wolken schient aeltied de zunne.


Al een poosje stil op het blog… wordt er nog gefietst… nee momenteel niet.

Begin april kreeg ik last van mijn knie zonder dat ik echt een oorzaak kan aanwijzen. Hierna heb ik het rustig aangedaan en heb de fiets laten staan. Toen de pijn weg trok bleef er alleen nog een knakkende knie over.

Ik ben weer gaan fietsen daar dit geen problemen gaf en ben nog even wezen kijken naar het feestje van de roeifietsers die van heinde en verre in Middelburg beland waren. Rens zou blijven slapen zodat hij vanuit omgeving Etten-Leur naar hier kon fietsen…ehh roeien.. hij zou op tijd in Middelburg zijn gearriveerd maar kreeg in Middelburg pech met zijn fiets. Het touwtje brak en dat was blijkbaar niet zo eenvoudig te herstellen. Toen ik na mijn werk in Middelburg arriveerde zat hij in het clubgebouw van de lokale rugbyclub. Niet veel later kwamen alle andere roeiers terug van een gezamelijke tocht.
"hee wat is dat ?" "van wie is die?"

"een Milan SL" "huh wie zegt dat?" Wel ja maak nog maar een foto er zijn je vele voorgegaan :-).

Dit zie ik weer niet zo vaak voorbij komen.... een roeifietstandem.. over lengte gesproken.

Alle roeiers binnen aan het opfrissen of een eerste hapje en drankje.. tijd om op te stappen.

Tijd om weer op huis aan te gaan voor mij en na het regelen van een culinaire Chinese maaltijd stond Rens alweer op de stoep. De tocht had zijn tol geeist en had zich vermoeid naar ons huis laten brengen. De fiets was reeds gemaakt dus ik kon kennis maken met het roeifietsen J. Nu fiets ik met alles wel weg maar hier moest ik duidelijk aan wennen en na een paar ronden om het blok had ik er genoeg van en hebben we de fietsen binnen gezet en op tijd naar bed.

Mijn knie bleef echter vervelend doen en het was alweer juni.. Ik fietste wel weer naar mijn werk en kon zelfs de 64 km/u halen op weg naar huis. Dit gaf geen problemen alleen het knakken van de knie bleef. Ik heb vorige week toch de haper aan mijn miniscus laten verwijderen en ben hier nu van aan het revalideren L. Als ik mijn knie weer goed kan buigen dan mag ik weer fietsen maar zover ben ik nog net niet.

Even rustig aan en wederom geen Cycle Vision voor mij. Maar goed wellicht weer een stapje dichter bij de wens om nog eens naar Oostenrijk te fietsen. Al moet ik hiervoor wat meer lange afstanden gaan fietsen..eerst maar eens genezen.

Ofwel de zon zal weer gaan schijnen... zoals de titel aangeeft.

11 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank je komt goed ik verwacht volgende week weer voorzichtig te gaan fietsen.

   Verwijderen
 2. Hoi Richard, is het knieprobleem ontstaan door het fietsen? Sterkte met de revalidatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee volgens de dokter was het niet door het fietsen Wilco en had er ook alleen last van als mijn voet werd verdraaid (pijn) en met lopen "knak knak".

   Komt wel goed als ik mijn knie goed kan buigen mag ik weer rustig fietsen. Mijn lichaam moet dan wel nieuw glijmiddel in mijn knie hebben aangemaakt.

   Verwijderen
 3. Ik vond het inderdaad zeer verrassend om jou opeens met de Milan bij een Roeifietsfeestje te zien staan :-)

  Ach ja, je woont tenslotte om de hoek.

  Wel grappig om te merken hoe weinig de meeste Roeifietsers van VM-en af weten of van VM-rijders. De meesten hebben echt geen idee wie bijvoorbeeld Daniël Fenn is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ymte kennen ze dan weer wel, want die roeifietst ook ;-)

   Verwijderen
  2. Weer een ander wereldje dus...
   Nee ik zou even bij Rens kijken na mijn werk.Ik had ochtenddienst dus had het gemist dat Rens 's middags langs kwam. En ik vond het wel leuk om te zien die roeiers. En echt ver is het inderdaad niet voor me.

   Verwijderen
 4. Aha, dat was dus jouw Milan die ik daar zag staan.
  Spijtig dat we elkaar niet ff gesproken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Richard, dat is niet zo mooi wel mooi dat het nu opgelost is en je weer kan revalideren luister naar je lichaam, stapje voor stapje. Doorbloeding is erg belangrijk. Ik had na mijn knieblessure lange tijd buig-beperking en ben eerst gaan fietsen met een crank verkorter (toentertijd gekocht bij Halford) om zo de straal te verkleinen ik heb het eerste ritje alleen maar een prettig enigszins jeukend gevoel in het gewricht gehad (doorbloeding) vanaf dit moment verliep de genezing veel sneller dan verwacht en na een week of drie elke dag licht fietsen en daarna op de roeimachine kon ik weer maximaal buigen. Succes en ik hoop dat je weer gauw probleemloos kan fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hmm nee ik ervaar niet veel beperking in mijn kniebuigen.
  Wel moet ik dit gaat oefenen van de arts. Ik mocht dan ook weer gaan fietsen als ik mijn knie weer kan buigen. In theorie mag het dus weer (voorzichtig) Morgen met de fiets mijn dochter maar weer eens naar school brengen.

  BeantwoordenVerwijderen