donderdag 1 september 2016

3232 km Nieuwe Bebop pedalen.

Daar ik een beetje blijf modderen met mijn knieën werd en ik te weinig speling ervaarde in mijn pedalen werd het toch tijd om actie te ondernemen.
Na bestudering van verschillende pedalen is de keuze gevallen op de stalen Bebop pedalen welke via velomobiel onderdelen site van Wim Schermer te verkrijgen zijn.
De voordelen van deze pedalen zijn naast dat ze erg licht zijn dat ze erg veel speling geven om je voet te verdraaien. (20 graden). De pedalen werden dan ook besteld.

Toen deze binnen waren was het eerste wat opviel dat het een wel erg klein doosje was. Tja toch zat alles erin wat vermeld stond.. en je moest goed kijken want er zaten piepkleine pedaaltjes in.... Nee gekkigheid de boel uitgepakt en aan de gang.


piep klein.


Ik had de mogenlijkheid om ze op mijn SPD schoenen te plaatsen en op mijn raceschoenen. Niet dat ik ze nodig had maar er zitten ook adapters bij voor Looksystemen. Ik heb de schoenplaatjes onder beide schoenen geprobeerd maar ivm lopen heb ik toch gekozen voor de SPD schoenen. Na het aanpassen (wegsnijden van een stukje) van de zool waren de plaatjes in te klikken en weer uit.

De pedalen zelf moesten in de fiets.. toch even wegen wat het verschil is met Look.
Een enkel Look pedaal weegt bij mij 135 gram, de Bebop 105. dat is mooi meegenomen...al moet je eigenlijk ook de plaatjes meewegen natuurlijk. Maar goed met iets zwaardere schoenen kom ik ongeveer het zelfde uit.

105 gram.

135 gram.


Alles op zijn plek en enige referentie kwijt natuurlijk dus na het plaatsen volgde enkele ronden rond het blok om de trapas weer af te stellen. De volgende dag (gister dus) ben ik ermee naar mijn werk gefietst en moest de plaatjes onder de schoenen nog iets naar achter zetten maar hierna zet het goed.
De pedalen voelen lekker los aan en dwingen mijn been niet ongemerkt in een bepaalde draai.
Ben benieuwd hoe het gaat bevallen de komende tijd maar de eerste indruk is: "had ik eerder moeten doen".

Vandaag even goed gas gegeven en alles voelt goed.. heerlijk.
linkie naar garmin

2 opmerkingen:

 1. Mooie pedalen, toch wel zwaar voor zulke ieniemienie-pedaaltjes ;-)

  Ik heb die behoefte voor meer speling nooit zo goed begrepen. Ik vind veel speling echt niet prettig.
  Ik heb ook nog rode LOOK-plaatjes liggen, die hebben 9 graden speling. Dat vind ik al te veel. De grijze hebben 4,5 graad speling. Dat vind ik prima. 20 graden lijkt mij echt vreselijk fietsen. Waarom heb je dan klikpedalen? Als je voeten toch alle kanten op kunnen.

  Maar goed: zoveel hoofden, zoveel zinnen. Maar goed dat er dus meerdere soorten pedalen en plaatjes bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mijn been zit iets verdraaid waardoor ook met rennen mijn voet niet recht naar achter zal zwaaien maar naar links.
  Volgens mijn vrouw ziet het er wat "appart" uit zeg maar.
  Hierdoor merk ik nu dan ook dat ik mijn voet moet kunnen draaien. Met fietsen voelde ik ook geen hinder maar 's avonds na het fietsen wel.
  En ik moet zeggen het blijkt wel te helpen want ik voel 's avonds (voorlopig) geen rare dingen meer.
  Gister heb ik dat met aanzetten eens even geprobeerd wat ik kon en wat het me later (in de avond) zou opleveren.
  Niks gevoeld dus ik ben heel erg blij.

  Ik heb trouwens de zwaarste/ goedkoopste versie van de ieniemini pedalen.. ik vond ze met 95 euro al duur zat ( met in het achterhooft: "stel dat het niet werkt".

  Ik kan dus zonder hinder draaien met mijn voet maar blijf wel aan de pedalen vast zitten wat de bedoeling is met de plaatjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen