donderdag 13 augustus 2015

Nog meer Italië

Tja alles went en we gingen hier vrolijk op de fiets.
Zelf heb ik een rondje gedaan ronde meren (lago di Caldonazzo en Lago di Levico) en ben gelijk even wezen vragen bij een Bianchi specialist voor een kleiner voorblad voor de M5 20/20. De verbazing was groot en duidelijk was van de gezichten af te lezen: "wat hebben we nu in de shop" De kleinste maat is toch altijd nog een 50-er maar helaas hebben ze niets passen tenzij ik er een trippel van maak. Nou nee dat wordt me te gortig (had ik die maar eens even van mijn Mountainbike af gehaald). Dan maar beenspieren kweken geeft de monteur in het Italiaans aan.. tja dat gaan we dan maar proberen.
In het dorpje Pergine stuif ik de berg op tot ik echt even moet stoppen. hier kom ik er stom genoeg achter dat ik nog niet geheel ben teruggeschakeld..eh lomperd..na poging twee kom ik prima boven en kan beginnen aan een lange geleidelijke afdaling richting Levico. Even tik ik zelfs de 60 even aan maar vind het verder wel welletjes en rem wat af. Daar ik erg bekend ben in deze omgeving is de weg terug snel gevonden en parkeer de M5 binnen het uur weer naast de bus en heb toch nog 22 kilometer gefietst.

De volgende dag willen we met zijn vieren het zelfde rondje doen.
En jawel het ging niet hard maar we hebben het gered. ook hebben we het kasteel van Pergine bezocht (viel tegen) maar wel hadden we een mooi uitzicht.

even rust met het stijgen ...alleen kwam ik er achter dat ik nog verder kon terugschakelen....oeps.bijbehorend uitzicht.

de pashoogte en nee niet erg hoog.

En nu een dag later met zijn vieren op pad.

mooi fietsen.


de berg op viel zwaar in de warmte.


het bleek een erg steil stukje.

Pergine.

En verder maar weer :-)


tja kan slechter...3 opmerkingen:

 1. Zozo, dat ziet er goed uit! Mooie plaatjes! Zo te zien hebben jullie het goed naar de zin, en het weer ziet er ook dragelijk uit. :-))
  Die autobestuurder op de 3de foto van onder maakt zeker zijn eigen verkeersregels? Niets nieuws, bij mij is het in het vakantieseizoen af en toe ook net wild-west op de weg........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zag er wilder uit dan het was.
  Passeren was geen probleem

  BeantwoordenVerwijderen