zaterdag 12 december 2015

Verlichting en scholieren.

Tja de donkere dagen voor Kerstmis zijn weer in volle gang.
Nu doe ik mijn best mijn zoon op pad te sturen met goede verlichting op zijn M5.
En aan de voorzijde rijd hij dan ook met een B&M IXON IQ Premium welke een goede 80 Lux levert. 


Ook aan de achterzijde is aan goede verlichting gedacht met een Corda Superflash wordt ie gegarandeerd op anderhalve kilometer nog gezien.
Gelukkig kom ik op mijn route weinig fietsers tegen en als ik ze tegen kom zijn het meer de serieuzere wielrenners die de verlichting keurig voor elkaar hebben. Groot was het contrast toen ik afgelopen week mijn zoon met de auto naar school bracht. Hele groepen van scholieren zonder achterlicht. Met de koplamp hebben ze vaak mazzel dat deze op de dynamo aangesloten zit. Achter wordt vergeten... Ook kom je redelijk veel kinderen (en volwassenen uiteraard) tegen geheel zonder verlichting aan.
Ik kan hier toch niet bij.. Ik zou mijn kinderen dan ook nooit laten vertrekken zonder verlichting.
Maar ja misschien hebben ze er genoeg.

Hier gaat mijn kerel met verlichting.

9 opmerkingen:

 1. Hoi Richard,

  Inderdaad, onbegrijpelijk! Zo heb ik ooit ook eens aan een collega gevraagd of hij zijn zoon beu was, omdat die gewoon los tussen voor- en achterbank stond in de rijdende auto. Moest ik het nog uitleggen ook.........

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook zoiets Adri.
   Nee de gordel aan zit hier ook ingebakken. Ik hoor klachten van de achterbank als ik te vroeg ga rijden.Laatst moest ik een noodstop maken en hoor mijn dochter: "ah daar is de gordel voor"

   Verwijderen
 2. Als iemand zijn kind beu is wordt het beter in de verkoop geplaatst.
  Brengt het tenminste nog wat op :-)

  Het is idd soms onbegrijpelijk.
  Sommige ouders zouden je vermoorden als je maar naar hun kind durft te wijzen. Maar dan laten ze hun kind zonder verlichting op straat gaan, zijn ze trots dat hun baby/peuter meerookt (zelf meegemaakt). Vinden ze het niet erg als het los in de auto "ligt", ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha kind op Marktplaats :-)

   Helaas reikt de intelligentie niet van alle ouders zover...

   Verwijderen
 3. Als ze wat ouder zijn, werkt de volgende afspraak prima: 'je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je licht werkt. Krijg je een bekeuring omdat die het niet doet, dan is die voor eigen rekening.' Je zal wel zien dat het licht plots prima brandt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja hij is nog twaalf jaar dus dan is papa nog de fietsenmaker :-)

   Verwijderen
 4. Frappant: als er twee fietsers naast elkaar fietsen waarvan één zijn verlichting niet in orde heeft, dan is dat bijna altijd de linkerfietser. :-3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Middelbare scholieren zijn al erg, maar hoeven hun verlichting meestal niet zelf te betalen. Als ze eenmaal student zijn wel, en dan is de verlichting helemaal afwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja en hier in het buitengebied heb je het toch echt wel nodig.

   Verwijderen