donderdag 8 september 2016

Weer eens een stukje verder.

Afgelopen week reed ik terug uiteraard had ik geen fototoestel mee maar door de mist was het prachtig en de mistlagen waren de zonnestralen aan het blokkeren.
Uiteraard geen fototoestel mee dus het werd weer experimenteren met de Xperia.
Kies de mooiste er maar uit :-)

Vandaag moest ik naar Zierikzee om medicatie naar mijn schoonvader te brengen die net een nieuwe knie gekregen heeft.
Tja voor mij een mooie test om te kijken hoe mijn eigen knie zou reageren op een tochtje van 80 kilometer.
Uiteraard horen ook hier schunnige plaatjes bij.
Voor het eerst heb ik gebruik gemaakt van de site BRouter-Web welke ik pas geleden bij Belle beschreven zag staan op haar site.
Hierbij kun je ook velomobiel selecteren om een aangepaste route te maken. Ik vind goed functioneren na de test van vandaag. Belle bedankt voor het beschrijven.

Met de Milan heb ik mijn dochter naar school gebracht om vervolgens door aan Rottweiler achtervolgd te worden. Daar ik nog niet erg hard reed bleef hij nog tot ver buiten het dorp meehollen.
Niet fijn..gelukkig geen contact met de fiets.

De heenreis door de polder.

Al snel kwam het Katse veer in zicht waar genoeg bewegingen waren van zeilbootjes op weg naar de sluizen. Deze sluizen zijn de verbinding tussen het Veerse meer en de Oosterschelde.

Tja en dan moet je de Oosterschelde zelf over.. jawel de Zeelandbrug.

Nog een klein stukje rechtdoor.

Gelukkig heb ik ook al een stuk gehad. met een tempo rond de 47 km/u is het best smal met andere fietsers. Toch maar netjes remmen.

Aangekomen bij het zorghotel in Zierikzee. De temperatuur was flink boven de 20 graden ondertussen dus werd er goed gezweten. Ik was drijfnat. In de fiets was het wel rond de 30 graden maar zolang je snelheid had was dat geen probleem.

Jep weer de Zeelandbrug terug naar huis. 
Net voor Goes bedacht ik me nog even langs de fietsenzaak te gaan om te kijken of mijn pomp al terug was. Mijn Cordo vloerpomp had het voor de tweede keer al begeven in een jaar dus werd het tijd voor pomp nummer drie. Hopelijk gaat die langer mee.

Thuis gekomen bleek ik in 42 minuten te rijden over de enkele reis.. keurig vind ik zelf. Mijn knie ? die heeft het keurig gedaan en ben dan ook blij met de Bebop pedalen die voor mij goed helpen. Eenmaal thuis met kleding en al het zwembad in gesprongen afkoeling welke zeer welkom was.

2 opmerkingen:

  1. Als de pomp het nu nog eens opgeeft, dan zou ik je geld terugvragen en hier kijken: http://www.birzman.nl/fietspompen/ (neem er eentje met de L-vormige kop).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja ik had het al gezien en zit in mijn achterhoofd.
    Wellicht dat ik zo'n kopje nog los bestel voor mijn oude pomp met manuele manometer.

    BeantwoordenVerwijderen